Cheesecake van Bagels & Beans

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 160 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 citroen (alleen het sap)
  • 2 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 90 gram custard
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 1 kilo magere kwark
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 4 eidooiers
  • 1 pak Bastognekoeken

Bereiden

Vet een springvorm in, verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze op de bodem van de bakvorm. Klop de boter tot het romig is en klop er de suiker, de eieren afzonderlijk en daarna alle overige ingrediënten geleidelijk doorheen. Bak het geheel op 170 graden C gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Verpak de cake in plastic folie en laat het geheel in ruim 2 uur in de koelkast koud worden.

Materialen

Wanneer ik boodschappen ga doen in Den Bosch wip ik meestal wel even bij Bagels & Beans naar binnen. Kijk ook in mijn kookschrift voor hun recept van dadeltaart!

Bronvermelding