Aardbeien-tiramisu

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 08-05-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram Lange vingers
  • 4 eetlepels rum of cognac
  • 200 gram Mascarpone
  • 1 ei
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 dl slagroom: stijfkloppen
  • 200 gram aardbeien
  • 4 bitterkoekjes, verkruimeld

Bereiden

Lange vingers in rum dopen en helft ervan over glazen verdelen. Mascarpone met ei en suiker 5 min kloppen. Helft van slagroom door mascarponemengsel scheppen. Aardbeien in stukjes snijden. Daarna met lange vingers, roommengsel en aardbeien lagen opbouwen tot glas vol is. Tot gebruik in koelkast, Koel serveren. Garneren met aardbeien , slagroom en verkruimelde bitterkoekjes.

Materialen

4 hoge glazen of andere vorm

Bronvermelding