'Sambal Goreng Broccoli', van Tante Annie

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 05-02-2020 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g broccoli en .....

Bereiden

500 g broccoli 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd 1 eetl ketjap citroensap suiker 2 à 3 sjalotjes, fijn gesnipperd 2 à 3 eieren, opgeklopt zout en peper (sesam)olie - Snijd de broccoli in stukken, de stelen ook gebruiken, maar iets eerder in de pan voorkoken. Kook het geheel in water met wat zout halfgaar. Goed uit laten lekken. Fruit de ui met de knoflook licht in de olie, doe dan de broccoli erbij en laat dit alles bakken tot het gaat bruinen. Dan de geklopte eieren en de rest van de ingrediënten erbij doen, goed mengen. - Let wel op dat het niet aanbrandt. Zachtjes verder laten bakken tot het mengsel gaar is, blijf af en toe roeren. - Naar eigen smaak verder afmaken.

Bronvermelding