Bruine bonen schotel

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 09-12-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 blikken bruine bonen
  • 1 blik ananasstukjes
  • 2 blikjes tomaten op sap
  • 2 grote uien
  • 300 gram hamlappen
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • peper en zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels ketchup
  • boter of margarine om te bakken

Bereiden

Laat de bruine bonen en de ananas uitlekken maar bewaar 2 kopjes van het bruine bonen vocht en 1 kopje ananassap. Snij de ui en de hamlapjes in stukjes. Meng gehakt, ei, peper, zout en paneermeel tot een geheel en maak er balletjes van ter grote van een bitterbal. Bak de gehaktballetjes rond om bruin. Bak de ui in de boter licht bruin,bak de hamlapstukjes even mee, de tomaten in stukken snijden, voeg de tomaten met sap toe aan de uien en laat deze even mee bakken. Voeg de bruine bonen, ananas, en gehaktballetjes toe aan het uien tomatenmengsel laat het geheel warm worden. Roer het bruine bonen vocht, ananassap, mosterd en ketchup goed door elkaar zodat het een gladde saus word. Giet de saus over de bruine bonen en goed doorroeren. Laat het geheel op een laag vuur nog 5 minuten goed door warmen. EET SMAKLIJK TIP; De bruine bonen schotel kun je ook goed een dag van te voren maken (nog lekkerder) doe deze dan in een ovenschaal en zet de schaal in een voor verwarmde oven (200 graden) ongeveer 30 a 35 minuten De hamlapjes kun je ook vervangen door varkenslapjes of varkensfiletlapjes

Materialen

hapjespan of grote braadpan

Bronvermelding