Gebraden pikante kip met honing

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 18-11-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes
  • 5 eetl zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl vloeibare honing
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 theelepels groene peperkorrels
  • 1 kip
  • 30 gram boter

Bereiden

Pel sjalotjes en snipper fijn.Verhit 1 eetl zonnebloemolienin een pan en bak sjalot op laag vuur ca 3 min.Pel en pers de knoflook erboven uit.Roer een marinade van 4 eetl. olie met de honing, kerrie,ketjap en het citroensap. Kneus de peperkorrels en voeg ze met de sjalot toe aan de marinade. Bestrijk de kip met de marinade, ook onder het vel en aan de binnenkant.Laat de kip afgedekt in de koelkast ca 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 200C Smelt de boter in de braadslee en laat de kip midden in de oven in ca 1 uur gaar en goudbruin worden.Bedruip de kip regelmatig met zijn eigen vet.

Materialen

Braadslee

Bronvermelding