Duivelse kip

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 18-11-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetl wokolie
  • 4 kippenpoten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 mespunt trassie
  • 1/2 dl ketjap manis
  • 15 gr goela djawabruine basterdsuiker
  • 2 theel sambal oelek
  • 2 eetl. vloeibare tamarinde

Bereiden

Snij de ui, knoflook en gemberwortel fijn. Verhit de wokolie in een braadpan of wok en bak hierin de kippenpoten rondom bruin. Neem ze uit de pan en bak ui knoflook,gember en trassie circa 2 min.in het achtergebleven braadvet. Voeg de kip weer toe samen met 3 dlwater, ketjap, suiker, sambal en tamarinde. Breng alles aan de kook en laat de kip in ca 35 min. gaar stoven. Serveer met kousenband en gele rijst.

Bronvermelding