'(PASTA) Armand's herfstlasagne (drie lagen vegetarisch)

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 27-09-2013 | 192 keer bewaard

Ingrediënten

  • lasagne

Bereiden

Laag 1: een zak (400 gr) Italiaanse groentenmix (AH) 1 dl rode wijn drie eetlepels ketchup Italiaanse kruiden Bouillonblokje (1/2) Laag 2: 250 gram kastanjechampignons 100 gram notenmix (klein gehakt) 100-150 gram gorgonzola drie eetlepels rode wijn Laag 3: Zakje kaassaus half pak diepvriesspinazie a la creme half zakje geraspte belegen kaas + voorgekookte lasagnevellen olijfolie boter Bereid de drie lagen in aparte pannen voor. Voor de eerste laag doet u een eetlepel olijfolie in de pan en roerbakt u de italiaanse groenten. Na enkele minuten roerbakken voegt u de ketchup en de rode wijn toe en laat het mengsel ongeveer tien minuten sudderen, zodat de rode wijn inkookt. Naar smaak de kruiden en bouillonblokje toevoegen. De tweede laag vereist meer werk. U snippert de champignons in hele kleine stukjes en bakte het geheel in de gesmolten boter. Als de champignons gaar beginnen te worden voegt u de rode wijn toe en vervolgens laat u de gorgonzola meesmelten. Naar smaak kunt u meer of minder kaas toevoegen. Intussen de noten klein hakken (bijvoorbeeld door ze in een boterhammenzakje te doen en ze met een deegroller te breken) en toevoegen. Voor de derde laag bereid u de kaassaus zoals op het zakje vermeld (meestal 250 ml water aan de kook brengen met het mengsel uit het zakje. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat het geheel smelten tot een gebonden saus. Voeg naar smaak de geraspte kaas toe. Vervolgens in een beboterde ovenschaal beginnen met de groentenlaag, afdekken met de voorgekookte vellen en daarover de champignon/gorgonzolalaag. Weer afdekken met lasagnevellen en afsluiten met de kaas/spinaziesaus. U kunt decoreren met bijvoorbeeld geraspte amandelen. Dan dertig minuten in de oven en klaar.

Bronvermelding