Arroz con pollo(rijst met kip)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 17-11-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote kippenpoten
  • 200gr chorizo in dikke plakken
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 3/4 kippenbouillon
  • 50gr boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout/peper
  • 300 gram droogkokende rijst/geen snelkookrijst
  • 250 gram diepvriesdoperwtjes
  • zwarte olijven+tomaten

Bereiden

Verdeel de kippenpoten in dijen en drumsticks.Snijd de plakken worst in vieren.Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika's in reepjes.Week de draadjes saffraan in de bouillon. Verhit de boter in een grote pan met hoge rand en braad kip rondom aan.Laat met deksel op pan 15min.stoven. Neem uit de pan en bestrooi met zout en peper. Maak pan schoon. Verhit de olijfolie in de pan.Doe worst en ui in de pan en bak tot ui glazig is. Laat de knoflook en paprika kort meebakken.Voeg rijst toe en schep om tot korrels rondom met een vetlaagje bedekt zijn.Roer de bouillon met safraan erdoor breng aande kook,zet vuur laag,leg kip op de rijst en laat rijst met deksel in 20min.gaar worden.Schep erwtjes door de rijst en warm 5 min.door.Garneer met plakjes tomaat en zwarte olijven.

Bronvermelding