Gebraden konijn op pasta

Wild, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 17-11-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 tamme konijnenbouten
  • 2 sjalotjes
  • zout+peper
  • 1 bos basilicum
  • 1eetl franse mosterd
  • 50ml droge witte wijn
  • 100ml kippenbouillon
  • 200gr tagliatelle
  • 50ml slagroom
  • olie

Bereiden

Verhit de oven voor op 200gr.Bestrooi de konijn met zout en peper.Verhit 2 eetl olie en 25gr boter in een braadpan en braad rondom bruin.Haal de bouten uit de pan.Pel en snipper de sjalotjes en bak bruin. Was 1 bos basilicum en hak de helft grof.Bak de geh.basilicum met de franse mosterd mee met de sjalot.Schenk de wijn erbij en laat op hoog vuur 5 min.inkoken.Voeg de kippenbouillon toe en leg de bouten terug in de pan.Schuif de pan zonder deksel in de oven en laat in ca 25 min.gaar worden. Kook intussen de pasta beetgaar.Schenk de room over de bouten en laat de pannog 5 min.in de oven staan.Scheur de rest van de basilicumbl.en strooi ze over de bouten.Serveer met de pasta.

Bronvermelding