(HAPJES) 3 heerlijke Verjaardagshapjes

Anders, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 141 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren

Bereiden

Gevulde eieren Bereidingstijd: 1/2 uur Ingrediënten: 10 eieren blikje zalm op water 1/2 tube zaanse mayonaise zout peper Bereiding: Kook de eieren ongeveer 10 minuten, zodat ze goed hardgekookt zijn. Laat ze koud worden en pel ze. Snij de eieren in de lengte door. Haal voorzichtig met een mespunt het eigeel eruit. Leg de leeggehaalde eieren op een schaal. Doe het eigeel in een aparte kom. Prak het eigeel fijn. Vermeng de zalm er door. Voeg de mayonaise toe en vermeng dit ook. Maak het geheel op smaak met zout en peper. Vul de eieren met het mengsel. Als je een garneerspuit hebt, gebruik dan een grote spuitmond. Er blijft meestal wat vulling over. Dit is heel erg lekker op een mini-rijstwafeltje. Ham-kaas-balletjes Bereidingstijd: 10 minuten Ingrediënten: 1 kop geroosterd sesamzaad (zonnatura) (indien ongeroosterd sesamzaad gebruikt wordt, deze op een bakplaat een paar seconden onder de hete grill leggen) 200 gram zachte roomkaas 200 gram fijngehakte schouderham 100 gram geraspte kaas Bereiding: Prak de roomkaas in een kom fijn. Meng de ham en geraspte kaas er door heen. Maak met de hand balletjes van 1 volle theelepel grootte. Rol de balletjes door het sesamzaad. Zet ze minimaal een uur in de koelkast voor het serveren. Avocadodipsaus Bereidingstijd: 10 minuten Ingrediënten: 200 gram zachte roomkaas 2 kleine rijpe avocado's 15 ml citroensap 2 lente-uitjes cayennepeper Bereiding: Schil de avocado's en haal de pit eruit. Prak ze goed fijn. Meng hier de roomkaas en citroensap doorheen. Snij de lente-uitjes heel fijn en vermeng ze door het geheel. Breng op smaak met de cayennepeper. Dek de dipsaus goed af en zet het in de koelkast tot het serveren. Lekker om te dippen met wortel, komkommer, bloemkool en tortillachips (Tex Mex Tortilla Chips Salted)

Bronvermelding