Hazenpeper

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 15-11-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 60 gr boter
  • 20 st. hazenvoorboutjes
  • 3 st. uien
  • 200 gr. knolselderij
  • 3 el. bloem
  • 1 el. tomatenpuree
  • 2 st. laurierblaadjes
  • 1 tl. zwarte peperkorrels
  • 4 st. jeneverbessen
  • 20 gr. pure chocolade
  • 1 plak peperkoek
  • 2 el. rode bessengelei
  • 7 dl. rode wijn (rhone)
  • 7 dl. wild of runderfond
  • zout en versgemalen peper
  • 50 gr. boter (voor garnituur)
  • 50 gr. rookspek in reepjes (voor garnituur)
  • 50 gr. zilver- of kl. uitjes (voor garnituur)
  • 100 gr, champignons (voor garnituur)
  • 2 takjes peterselie (voor garnituur)

Bereiden

Bereidingswijze hazepeper: Smelt de boter in een grote braadpan en bak de hazenvoorboutjes hierin bruin. Voeg de gesneden uien en knolselderij toe en bak ze even mee. Strooi de bloem over het vlees en voeg de tomatenpuree, alle kruiden, de chocolade, peperkoek en bessengelei toe. Bak alles goed door en blus af met de rode wijn en fond.Laat dit ca. 2,5 uur zacht stoven tot het vlees bijna van de botjes valt. Schep de stukken haas uit de saus, laat ze wat afkoelen en pluk het vlees van de botjes. Zeef de saus, laat deze tot de gewenste dikte inkoken en voeg het vlees weer toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Bereidingswijze garnituur: Verhit een koekenpan op hoog vuur en smelt 50 gr. boter. Draai het vuur lager en bak de spekreepjes met de uitjes. Schep de champignons erdoor. Laat het garnituur in ca. 15 min. garen. Vermeng het garnituur met het hazenvlees en schep het in een schaal.Hak de peterselie, strooi die over het gerecht.

Materialen

Grote braadpan, een koekepan

Bronvermelding