Carpaccio van kipfilet

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-11-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram heel dun gesneden gerookte kipfilet
  • 100 gram rucola sla
  • 1 ananas
  • 2 roma tomaten
  • 1 zakje pijnboompitten
  • zout / peper
  • 6 el balsamico-azijn
  • 9 el notenolie

Bereiden

Oven voorverwarmen op 100 graden. Schil de ananas, verwijder de harde stukjes. Snijd hele dunne schijfjes van het vruchtvlees. Ontvel de tomaten en snijd ze eveneens in hele dunne plakjes. Leg de schijfjes tomaat en ananas op een bakplaat en schuif deze in de oven. Lat het fruit 4 uur drogen in de oven. Maak een dressing van de balsamico en notenolie. Op smaak brengen met zout en peper. Leg op elk bordje wat kipfilet, wat rucola, wat pijnboompitten, gedroogde tomaatjes en wat ananas.

Bronvermelding