(HAPJES) 4 Italiaanse hapjes

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 04-01-2021 | 46 keer bewaard

Ingrediënten

  • stokbrood

Bereiden

Toscaans soesje 6 soesjes (kant-en-klaar, banketbakker) 2 gedroogde tomaten in olie 50 g roomboter 4 plakken parmaham 12 groene asperges Kan van tevoren: soesjes met schaartje doormidden knippen. Gedroogde tomaten met staafmixer pureren en met boter gladroeren. Boter verdelen over 12 halve soesjes. Plakken ham in drieën snijden en in elk soesje stuk ham draperen. Soesjes in koelkast zetten. Van asperges punten afsnijden. Aspergepunten in kokend water met zout ± 3 min. koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Aspergepunten in soesjes steken. Tot serveren koel bewaren. == Pasteitje met gorgonzola 1 el pijnboompitten 12 mini-pasteitjes (kant-en-klaar) 75 g gorgonzola Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren en direct op bord strooien. Gorgonzola in kleine stukjes snijden. Elk pasteitje royaal vullen met gorgonzola en bestrooien met pijnboompitten. Bereiden Begin ± 15 min. van tevoren: oven voorverwarmen op 175 °C. Pasteitjes in midden van oven ± 8 min. verwarmen tot gorgonzola gesmolten is === Wild Cappucino peper en zout naar smaak 200 ml wild bouillon 250 ml room 2 aardappels gekookt 1 teentje knoflook Verwarm de wild bouillon en voeg al roerend de room toe. Even doorverwarmen en knoflook en aardappels toevoegen. Pureer de aardappels in het mengsel met behulp van een staafmixer, en mix het lekker luchtig. Direct opdienen in kleine koffiekopjes. == Crostini met geitenkaas 1 stokbrood in plakjes van ca. 1 cm 200 g zachte geitenkaas 2 el olijfolie 2 rode uien, in ringen 2 lente-uitjes, in reepjes 1 rode peper, zonder zaadrepen, in stukjes 1 el bladpeterselie, gesneden zout en peper Smeer de plakjes brood in met olijfolie. Verhit de grilpan en gril de stukjes brood en de rode ui bruin en krokant. Verdeel de geitenkaas over de gegrilde plakjes brood Verdeel ook de lente-ui, gegrilde rode ui en de rode peper over de crostini. Garneer met peterselie, zout en peper.

Bronvermelding