Hazenbout in bramensaus

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-11-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 ca 1200 gr hazenbouten
  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 1/2 liter rode wijn
  • 1 zakje kruidenmix voor marinade
  • zout en versgemalen peper
  • 4 el boter
  • 2 blikjes bramen op lichte siroop
  • 200 ml slagroom

Bereiden

Dep de hazenruggen droog. Pel en snipper de uien. Schil de winterpeen en snij deze in dunne plakken . Leg de haas in een diepe kom, schenk de wijn erover, voeg de groenten, kruidenmix en bestrooi met peper. Laat de bouten afgedekt circa 1 nacht marineren. Dep de haas droog, bewaar de marinade, en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en bak de bouten aan beide kanten. Zeef de marinade en schenk deze langs de rand van de pan bij het vlees. Zeef de bramen, houd ze apart en voeg het bramensap toe aan het vlees. Laat het vlees afgedekt in circa 1 1/2 uur op een laag vuur gaar stoven. Voeg de slagroom toe. Laat deze afgedekt even meekoken en breng de saus zonodig op smaak met zout en peper. Roer de bramen door de saus en serveer de haas met de bramensaus erover.

Bronvermelding