Menu
Dessert: Rijstsoufflé met tuttifrutti
Ingrediënten
- 40 gr snelkook dessertrijst (Lassie)
- 40 gr tuttifrutti (zak Summit)
- 2 dl rode huiswijn
- 3 el suiker
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 2 dl melk
- 2 eiwitten
- 1 vanillestokje
- boter voor invetten
- zout
Bereiden
- snijd de tuttifrutti in kleine stukjes en kook ze in de wijn met de basterdsuiker ca. 20 minuten tot de wijn inkookt tot een siroop; laat de tuttifrutti afkoelen
- snijd het vanillestokje in de lengte open en breng hem met de melk en een snufje zout aan de kook
- voeg de dessertrijst toe en laat de rijst, onder af en toe roeren, in ca. 12 minuten gaar worden
- voeg de suiker toe, verwijder het vanillestokje, schraap het merg uit het vanillestokjes en roer het door de rijst; laat de rijst afkoelen
- verwarm de oven voor op 180° C
- vet de soufflébakjes in en verdeel de tuttifrutti erover
- klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het rijstmengsel
- schep het rijstmengsel op de tuttifrutti; de schaaltjes mogen tot 2/3 gevuld zijn
- laat het rijstmengsel midden in de oven in a. 20 minuten souffleren (oven tussentijds NIET openen)
- serveer de soufflés direct
Materialen
2 soufflébakjes