Dessert: Rijstsoufflé met tuttifrutti

Anders, Nagerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-11-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 40 gr snelkook dessertrijst (Lassie)
  • 40 gr tuttifrutti (zak Summit)
  • 2 dl rode huiswijn
  • 3 el suiker
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 dl melk
  • 2 eiwitten
  • 1 vanillestokje
  • boter voor invetten
  • zout

Bereiden

- snijd de tuttifrutti in kleine stukjes en kook ze in de wijn met de basterdsuiker ca. 20 minuten tot de wijn inkookt tot een siroop; laat de tuttifrutti afkoelen - snijd het vanillestokje in de lengte open en breng hem met de melk en een snufje zout aan de kook - voeg de dessertrijst toe en laat de rijst, onder af en toe roeren, in ca. 12 minuten gaar worden - voeg de suiker toe, verwijder het vanillestokje, schraap het merg uit het vanillestokjes en roer het door de rijst; laat de rijst afkoelen - verwarm de oven voor op 180° C - vet de soufflébakjes in en verdeel de tuttifrutti erover - klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het rijstmengsel - schep het rijstmengsel op de tuttifrutti; de schaaltjes mogen tot 2/3 gevuld zijn - laat het rijstmengsel midden in de oven in a. 20 minuten souffleren (oven tussentijds NIET openen) - serveer de soufflés direct

Materialen

2 soufflébakjes

Bronvermelding