5 Snelle borrelhapjes

Anders, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 31-12-2005 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • tonijn,.......

Bereiden

Tonijn-kappertjessalade: 1 blikje tonijn op olie -1 sjalot -1 tomaat -1 el mayonaise -1 el chilisaus -3 el creme fraiche -3 el kappertjes -zout, peper -5 sneetjes casinobrood Laat tonijn uitlekken, prak fijn. Pel en snipper sjaot. Snijd tomaat (zonder pitjes) in kleine stukjes. Roer mayo, chilisaus, creme fraiche door elkaar en meng ook de tonijn, kappertjes, tomaat en sjalot hierdoor. Op smaak brengen met zout en peper. Brood goudbruin roosteren. diagnonaal snijden en besmeren met tonijnsalade. Olijf-baconprikker: -groene olijven -pakje streaky bacon Omwikkel olijven met een plakje streaky bacon en steek er een prikker in. Verwarm ze een paar minuten in de oven. Pikante cashewnoten: -1 el zonnebloemolie -250 gr ongezouten cashewnoten -1 tl zout -1 tl peper (zwart) -1 tl chilipoeder -1/4 tl vijfkruidenpoeder Roerbak de cashewnoten in de olie ca. 1 min. voeg specerijen toe en roerbak nog 2 minuten. Af laten koelen (evt luchtdicht bewaren tot gebruik) Tussen-de-dekens: -4 plakjes bladerdeeg -cocktailworstjes -1 ei, geklutst Laat bladerdeeg ontdooien. snijd dan de plakjes in vieren. Leg op elk plakje een worstje en vouw het deeg hier een beetje omheen. Bestrijken met ei en in de oven verwarmen op 180 gr tot ze mooi bruin zijn. Serveren met mosterd of ketchup. Gemarineerde kaas met balsamico: -200 gr overjarige of oude Goudse kaas -ca 3/4 dl balsamicoazijn Snijd de kaas in blokjes en schenk de balsamico erover. Laat de minstens 2 uur in de koelkast marineren. Serveren met prikkertjes en schaaltje balsamico.

Bronvermelding