Monchou taart

Gebak, Hapje, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 13-04-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gr roomboter
  • 125 gr suiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 0,5 kopje water
  • 1 eidooier
  • 2 pakjes monchou
  • 150 gr basterdsuiker
  • 0,25 liter slagroom
  • 1,5 blik vlaaivulling naar keuze

Bereiden

maak de taartbodem: doe in een mengkom de boter (op kamertemperatuur), de eieren en de suiker. dit mengen tot er een glad mengsel is ontstaan. daarna meel toevoegen en goed mengen. deeg in taartbodem vorm doen en gedurende 20-25 minuten in de oven op 150 graden bakken. Doe de monchou in een diepe kom en prak deze met een vork. Doe vervolgens de basterdsuiker en de eidooier en de kom en maak er met de mixer een glad mengsel van. Doe in een andere kom de slagroom en klop deze op. Meng daarna de slagroom door het monchou mengsel. Smeer dit vervolgens uit over de taartbodem. Als laatste de vlaaivulling voorzichtig aanbrengen. De taart even in de koelkast plaatsen

Materialen

bakblik voor taartbodem oven mixer

Bronvermelding