Yoghurt roomterrine met frambozen en bessencoulis

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 01-11-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 300 ml griekse yoghurt
  • 150 gr blauwe bessen
  • 35 gr witte basterdsuiker
  • 125 gr frambozen
  • 3 blaadjes gelatine
  • muntblaadjes

Bereiden

week de gelatine in ruim koud water doe de room met de suiker in een sauspan met een gespleten vanillestokje (merg er uit schrapen en ook in de pan doen) verwarm op laag vuur tot de suiker opgelost is haal de pan van het vuur en passeer het roommengsel door een zeef en voeg dan al roerende de uitgeknepen gelatine toe meng vervolgens de ypghurt met het rommmengsel giet het mengsel in een vorm en laat dit minimaal 4 uur koelen maak en coulisse van bessen door: bessen met de suiker kort in een sauspan te verwarmen, goed roeren. vervolgens pureren in keukenmachine druk de massa door de zeef, vocht opvangen en coulisse af laten koelen snijd de terrine in mooie plakken plakken op dessertbordjes leggen lepel de vruchtencoulisse op 2 hoeken van de terrine en leg wat frambozen met muntblaadjes erop

Materialen

sauspan zeef keukenmachine/staafmixer

Bronvermelding