'Braziliaanse crumble, met ananas en banaan, mango, .....', verz. door Aldie

Gebak, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 03-04-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rijpe ananas, geschild, in blokjes .......

Bereiden

1 rijpe ananas, geschild, in blokjes 2 niet te rijpe bananen, in schijven 2 mango's, in blokjes 40 g boter 1 vanillestokje 4 eetl suiker 2 eetl rum - Voor het deeg: 125 g tarwebloem 125 g koude boter in blokjes 125 g rietsuiker 80 g geraspte kokos - Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ovenschaal en bestrooi de bodem met 1 el suiker. Verwarm de boter in een grote koekenpan verwarm de ananas op halfhoog vuur, verwarm dit 7 minuten en voeg de banaan, de mango en de suiker toe. Schraap hierboven het vanillestokje leeg. - Schenk er een half glas water bij en laat dit verdampen. Puls in de keukenmachine de ingrediënten voor het deeg tot het mengsel op nat zand lijkt. Giet de rum over het fruit, schep het mengsel om en doe het in de ovenschaal. - Verdeel er het deeg over en zet de schaal 30 minuten in de oven.

Bronvermelding