'Sucadelappen' super lekker van een Chefkok

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-11-2012 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 sucadelappen a 200 gram

Bereiden

4 sucadelappen a 200 gram 80 gram winterpeen geschild en in blokjes gesneden van 0,5cm bij 0,5 cm 80 gram ui ontdaan van schil en fijngesnipperd 80 gram knolselderij geschild en in blokjes gesneden van 0,5cm bij 0,5cm 60 gram prei in de lengte gehalveerd en fijngesneden 4 tomaten in vieren gesneden 100 gram katenspek (bij supermarkt verkrijgbaar) in kleine blokjes gesneden ½ teentje knoflook zeer fijn gesneden (absoluut niet persen) 1 blaadje laurier 4 takje thijm 1 tak rozemarijn 150 gram roomboter scheutje olie 3 dl rode wijn (eenvoudig supermarkt) 2 eetlepels grove mosterd 3 dl runderbouillon peper uit de molen zout naar smaak wat bloem om het vlees mee te braden. Bereiding : 1 - Smelt de roomboter in een passende braadpan en voeg er een scheutje olie aan toe. Laat dit uitbruizen en leg voorzichtig de door de bloem gehaalde en goed afgeklopte sucadelappen erin. Braad vervolgens het vlees aan beide kanten bruin en verwijder het vlees uit de braadpan. 2 - Doe nu de ui en de mosterd in de pan en fruit dit tot dit wat glazig wordt en voeg vervolgens de knolselderij, de winterpeen, de prei de knoflook en de blokjes katenspek toe en zet het vuur op de hoogste stand. Fruit dit groentebouquette aan onder voortdurend roeren en voeg nu de kruiden en de tomaat toe. 3 - Blus dit geheel af met de rode wijn en de bouillon en breng dit aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg nu de gebraden sucadelappen toe en vul evt. aan met heet water tot het vlees onderstaat (laat dit niet volop koken maar rustig sudderen). Gebruik tijdens het stoven een deksel op de pan. 4 - Laat dit ongeveer 2,5 a 3 uur op laag vuur sudderen en neem vervolgens het vlees uit de pan en houdt dit warm. Laat dit stoofvocht inkoken tot er ¾ van over is (zonder deksel) dit kunt u gebruiken als jus of als saus (evt. bijbinden). N.B. : de stooftijd kan nog weleens verschillen, altijd het vlees op gaarheid controleren. (als een sucadelap nog hard en taai aanvoelt dan is deze nog niet gaar, laat u niet verleiden tot het nuttigen van een niet gare sucadelap want dan is alle moeite die u heeft gedaan tevergeefs). Succes en eetsmakelijk!

Bronvermelding