Garnalen, lekker knapperig

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g rauwe ongepelde garnalen
  • 1/2 l arachideolie (pinda)
  • Beslag:
  • 50 g maizena
  • 25 g bloem
  • 1 theel bakpoeder
  • 1 theel chilipoeder
  • 1 theel madraskerrie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel sesamolie
  • 1 dl water
  • partjes citroen voor garn.

Bereiden

Diepvriesgarnalen zeer goed laten ontdooien. Pel garnalen en doe pantsers weg. Verwijder met een scherp mesje of scheermesje de zwarte draad aan de rugzijde. Was de garnalen, laat ze uitlekken en dep ze droog op keukenpapier. In een kom de ingredienten voor het beslag door elkaar roeren. Klop het zodanig dat het een glad mengsel is. Schep nu de garnalen erdoor. Ze moeten overal bedekt zijn. Plaats de wok op hoog vuur en maak hem heet. Giet nu de olie erin. Draai vlam een beetje terug als de olie heet is en als het gaat licht begint te dampen. Schep de garnalen met een schuimspaan uit beslag. Neem er niet teveel tegelijk en frituur ze in de wok. Mooi van kleur laten worden, maar niet te lang. Weer met schuimspaan uit de wok en op keukenpapier uit laten lekken. Keukenpapier op een ondergrondje leggen. Frituur de rest op dezelfde wijze. Doe daarna alle garnalen in een voorverwarmde schaal en serveer ze direct met een partje citroen. Tip: Het geeft een lekkere smaak aan de olie, als de pantsers eerst even in de olie worden gebraden en daarna pas weggegooid worden.

Materialen

Wok.

Bronvermelding