Witte chocolademousse met Amaretto

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 09-11-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 30 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 10 cl water
  • 4 el Amaretto
  • 300 gram witte chocolade
  • 6 blaadjes gelatine
  • 700 ml room
  • 90 gram suiker

Bereiden

Breng het water samen met 30 gram suiker en 1 vanilestokje aan de kook. Goed roeren tot er een stroperige massa ontstaat. Klop het ei los en voeg dat bij de stroop. Meng 2 eetlepels Amaretto bij de stroop.Blijf dit goed roeren. laat 300 gram witte chocolade smelten ( au bain marie) Week de gelatine blaadjes een half uur in koud water. Voeg de chocolade bij de stroop.Wring de gelatine uit en voeg die ook toe. Breng de room aan de kook en voeg er 90 gram suiker toe. De suiker moet goed woredn opgenomen.Wanneer de room is ingedikt, schenk je er 2 eetlepels Amaretto aan toe. Roer dit goed door. Wanneer de mousse op dikte is, laten afkoelen. Vlak voor het opdienen overgieten met wat druppeltjes Amaretto.

Bronvermelding