Vegetarische aardappeltaart met gemengde groenten

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Bereiden

Ingrediënten: 400 gram aardappelen 1 middelgrote winterwortel 1 theel. kerrie zout en versgemalen peper 4 eetl. olie 1 paprika rood 1 paprika groen 1 paprika geel 250 gram champignons of spruitjes 2 vleestomaten 4 eetl. grofgeraspte belegen Goudse kaas Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen in circa 10 minuten halfgaar (halveer grote exemplaren). Rasp de aardappelen en de geschrapte wortel grof. Doe ze in een kom, schep er de kerrie, wat zout en peper en 2 eetlepels olie door. Schep het mengsel in de ingevette springvorm en druk het goed aan. Zet de vorm 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd intussen de paprika's in reepjes, de champignons of spruitjes in plakjes en de tomaten in partjes. Roerbak 5 minuten voor de aardappelbodem uit de oven komt de voorbereide groenten in 2 eetlepels hete olie. Bestrooi met wat zout en peper. Schep de groenten in de vorm en bestrooi met de geraspte kaas. Zet nog circa 10 minuten terug in de oven tot de kaas begint te kleuren. Serveer de taart warm. Wijnadvies: Kies een kleine Bordeaux, een Roussillon, een Chianti of Rioja. Of een lichte Cabernet-Sauvignon uit Californië of Zuid-Afrika (16-18°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 11 g vet: 18 g koolhydraten: 33 g kcal (kj): 338 (1420)

Bronvermelding