'2 Winnaars Receptenwedstrijd paddenstoelen', verz. door Eelco (vegetarisch)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-09-2019 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • paddenstoelen .......

Bereiden

*Pasta met paddenstoelenroomsaus, gegrilde ui en courgette - Recept door 'bambi' - gefeliciteerd! gedroogde paddenstoelen (b.v. bospaddenstoelen, boleten, eekhoorntjesbrood) goede pasta zure room (crème fraîche) courgette ui - Spoel de gedroogde paddenstoelen af en laat ze weken (afhankelijk van de paddenstoelen een kwartier tot een uur). Kook de pasta en roer hier de zure room en de paddenstoelen doorheen. Snijd de courgette en de ui in dunne schijven en schuif ze in de gril. Serveer de paddenstoelenpasta met de gegrilde courgette en gegrilde ui. Eventueel wat geitenkaas op de courgette. - *Kastanjechampignon-feta-driehoekjes (5 à 6 stuks) - Recept door 'Animal Lover' - gefeliciteerd! 5 à 6 plakjes bladerdeeg olijfolie 250 g kastanjechampignons 1 bosje bosui 125 g feta zout peper 1 tl peterselie 1 tl oregano 1 tl basilicum - Snijd de champignons in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de bosui, gebruik het wit en het groen tot de helft (vaak is het einde een beetje uitgedroogd). Daarna de feta in kleine blokjes snijden. - Doe wat olijfolie in een koekenpan of wok en gooi de champignons en de bosui erin. Bak het ongeveer 8 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Voeg iets voor het einde de zout, peper, peterselie, oregano en basilicum toe. - Mix de feta door het mengsel en schep het op het bladerdeeg en vouw er een driehoekje van. Bak de driehoekjes 20 minuten in de oven.

Bronvermelding