Menu
'Risotto uit de snelkookpan', door Antony
Ingrediënten
- 150 g risottorijst en .......
Bereiden
Hoge-druk-panrisotto met preien, zongedroogde tomaten en mascarpone, van Antony
-
75 g ongezouten boter
1 middelgrote ui, gepeld en fijngesneden
2 knoflookteentjes, gepeld en fijngehakt
2 preien, gewassen, in de lengte gehalveerd en gesneden
2 takjes tijm
150 g risottorijst
8 zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
450 ml hete groentebouillon
50 g mascarpone
50 g Parmezaanse kaas
1 eetl (geen krul)peterselie, fijngesneden
zout en peper
-
Smelt de boter in een hogedrukpan op een zacht vuurtje. Voeg de ui toe, knoflook, preien en tijm en bak dit 4 à 5 minuten zonder het te laten kleuren.
-
Voeg de rijst en de zongedroogde tomaten toe en roer goed, ervoor zorgend de rijst grondig te bedekken.
Voeg de hete bouillon toe en sluit het deksel en breng aan
de kook en tot druk. Zet de warmtebron lager en kook zes minuten.
-
Haal de druk van de pan, dan gaat het deksel eraf, maar...voorzichtig......VOORZICHTIG: Gelieve de fabrikantrichtlijnen voor veilig gebruik van uw hogedrukpan te volgen). Even roeren.
-
Voeg de mascarpone en de Parmezaanse kaas toe doe er zout en peper naar smaak bij.
Garneer met de peterselie en dien meteen op.