Hartige kooltaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 06-11-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak diepvries bladerdeeg (450 gr)
  • 1 Chinese kool (of Paksoi)
  • 75 gr pecannoten
  • 50 gr geraspte kaas jong belegen
  • 50 gr geraspte kaas parmezaans
  • 100 gr gekookte hamblokjes (of spekblokjes)
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • snufje nootmuskaat
  • zout, versmgemalen peper
  • boter voor invetten

Bereiden

- laat het bladerdeeg ontdooien - vet de vorm in en beleg de vorm met 8 plakjes deeg; laat het deeg ruim over de rand hangen en houd 2 plakjes deeg apart voor de deksel - verwarm de oven voor op 180° C - was de kool, snijd de stelen in stukken en hak het blad grof - roerbak de kool op een hoog vuur ca. 3 minuten - kneus de pecannoten en strooi deze op de deegbodem - meng de kazen en de ham door de kool en vul hiermee de vorm - klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat - schenk het eimengsel over de vulling - plak de rest van het deeg aan elkaar met een beetje water; maak hiervan een deksel en plak de rand dicht - laat de kooltaart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar worden * variatietips: vervang de hamblokjes door spekblokjes en/of vervang de Chinese kool door Paksoi

Materialen

springvorm

Bronvermelding