Menu
Hartige kooltaart
Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,
Laatst aangepast: 06-11-2005 | 2 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 pak diepvries bladerdeeg (450 gr)
- 1 Chinese kool (of Paksoi)
- 75 gr pecannoten
- 50 gr geraspte kaas jong belegen
- 50 gr geraspte kaas parmezaans
- 100 gr gekookte hamblokjes (of spekblokjes)
- 4 eieren
- 150 ml slagroom
- snufje nootmuskaat
- zout, versmgemalen peper
- boter voor invetten
Bereiden
- laat het bladerdeeg ontdooien
- vet de vorm in en beleg de vorm met 8 plakjes deeg; laat het deeg ruim over de rand hangen en houd 2 plakjes deeg apart voor de deksel
- verwarm de oven voor op 180° C
- was de kool, snijd de stelen in stukken en hak het blad grof
- roerbak de kool op een hoog vuur ca. 3 minuten
- kneus de pecannoten en strooi deze op de deegbodem
- meng de kazen en de ham door de kool en vul hiermee de vorm
- klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
- schenk het eimengsel over de vulling
- plak de rest van het deeg aan elkaar met een beetje water; maak hiervan een deksel en plak de rand dicht
- laat de kooltaart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar worden
* variatietips: vervang de hamblokjes door spekblokjes en/of vervang de Chinese kool door Paksoi
Materialen
springvorm
Bronvermelding
Bron onbekend