Menu
'Recepten voor een koud buffet' Verschillende salades
Anders, Buffet, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 180 minuten,
Laatst aangepast: 29-11-2017 | 27 keer bewaard
Ingrediënten
- ideeen voor een koudbuffet.
Bereiden
Ingredienten voor Huzarensalade
: 200 gr aardappels(gaar en koud),
100 gr appels,
100 gr augurk,
100 gr ui of zilverui,
100 gr vlees,
zout en peper,
2 eetlepels mayonaise,
1 theelepel mosterd,
1 theelepel ketchup
Bereidingswijze: Aardappels en vlees klein snijden eventueel met een keuken machine. Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels. Zout en peper toevoegen. Dan mayonaise toevoegen met mosterd en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise toevoegen. Op smaak maken met peper en zout. 2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik.
-------------------------------------------------------
Ingredienten:voor een zalmsalade
200 gr aardappels(gaar en koud),
100 gr appels,
100 gr augurk,
100 gr ui of zilverui,
100 gr zalm (uit blik),
zout en peper,
2 eetlepels mayonaise,
2 eetlepels ketchup
Bereidingswijze
Aardappels en zalm klein snijden eventueel met een keuken machine. Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels. Zout en peper toevoegen. Dan mayonaise toevoegen en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise of ketchup toevoegen. Op smaak maken met peper en zout. 2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik. eventueel wat dille toevoegen.
---------------------------------------------------------------------------------
Ingredienten:voor een kipsalade.
200 gr kip gekookt,
100 gr selderij (bleekselderij),
100 gr verse ananas,
100 gr appel,
2 eetlepels mayonaise,
10 cc room,
dille, bieslook, peper en zout, knoflook
Bereidingswijze: Gekookte kip fijn snijden, bleekselderij blancheren en in gelijke delen snijden. Ananas en appel toevoegen. Saus maken met mayonaise room, dille bieslook peper en zout en wat knoflookpoeder. Alles luchtig onder elkaar door scheppen
--------------------------------------------------------------------------------- .
Voor haring is er wel een recept maar deze wordt het meest met uitjes gegeten. Let wel op dat de haring vers is en mooi rood van binnen serveer de uitjes er apart bij voor de mensen die dit niet wensen.
----------------------------------------------------------------------------------
Ingredienten:Fruitsalade
meloen (div. soorten mogelijk), aardbeien, ananas, druiven (wit en blauw), kiwi, peer, appel, sinaasappel - diverse andere soorten mogelijk. 1/2 liter witte wijn, 200 gr suiker, laurierblad, kaneelpijpje
Bereidingswijze: Fruit schoonmaken en in gelijke delen snijden. Witte wijn 1/2 liter met 200 gr suiker opzetten en daarin laurierblad en kaneelpijpje Dit geheel inlaten koken en laten afkoelen. Dit over de fruitsalade gieten en 30 min inlaten trekken. Dan serveren in een grote schaal of in een pompoen zonder vocht. garneren naar keuze
---------------------------------------------------------------------------------
Ingredienten: 500 gr garnalen (klein), dille, pimento's (paprikareepjes), peper en zout
Bereidingswijze:garnalensalade
Garnalen spoelen en droog deppen. Dille fijnsnijden en de pimento's ook dit vermengen met de garnalen, en op smaak brengen met peper en zout. Ook kunt u cocktail saus vermengen met de salade . Garneren met rivierkreeftjes of takje dille en of grote garnalen scampi's. Dit kan afzonderlijk worden geserveerd of bij een salade.Je kunt bij jouw salade diverse garnituren serveren zoals:
Gevulde eitjes: boter eigeel mayonaise peper en zout.
Gevulde tomaten: met garnalensalade, krabsalade of rauwkost
Diverse rauwkosten: tomaten salade, komkommersalade enz
Augurk, zilveruitjes
Ham rolletjes met asperges
--------------------------------------
Koudvleesschotel bv:
plakjes rollade, plakjes fricandeau,parmaham enz.
------------------------------------------
Visschotel bv: gerookte zalmplakjes,gerookte paling,gerookte forel,garnaaltjes enz.
-------------------------------------------
Stokbrood,ciabatta,kl.afbakbroodjes.
Materialen
Iedereen kent de grote tafels met diverse koude schotels en heerlijke kleine hapjes. Maar zelf maken? Dat is vast heel veel werk! Schrik niet: eigenlijk valt dat best wel mee. We hebben hier enkele makkelijke suggesties voor je.
Bronvermelding
eigen recept en van anderen