Romige fazantesaus met rode wijn

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-11-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 7 dl gevogeltebouillon (fond)
  • 2 1/2 dl rode wijn (bijv:cotes du Provence)
  • 1 blad laurier
  • 2 tak tijm
  • 1 snufje salie
  • 2 dl slagroom
  • zout
  • witte peper

Bereiden

Deze saus is echt heerlijk bij gevulde fazant en eendemousse. De bouillon verwarmen en de wijn toevoegen. Alles zachtjes laten inkoken tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid. Doe er de laurier, tijm en salie bij en laat het inkoken tot 2 1/4 dl. Laurier en tijm verwijderen en vocht boven een sauspan zeven. Slagroom al roerend toevoegen en de saus serveren bij de gebraden fazant of koude eendemousse.

Bronvermelding