Koolraap, krokant gebakken met Parmezaanse kaas

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 (ca. 600 gr) koolraap
  • 125 gr bloem
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas (zakje Zanetti)
  • 3 el olie
  • 1 el boter of margarine
  • zout

Bereiden

- oven voorverwarmen tot 200 gr C - in grote pan water met een el zout aan de kook brengen - intussen koolraap schillen en in 6 stukken verdelen - koolraap in schuine stukken ("partjes") snijden - olie op bakplaat schenken en boter in stukjes op bakplaat verdelen; bakplaat in de oven zetten - koolraap in pan leggen en ca. 3 minuten koken - intussen in kom bloem, kaas en 2 tl zout mengen - koolraap afgieten en uitspreiden op snijplank - bakplaat voorzichtig uit oven nemen en op laag vuur op het fornuis zetten - met keukentang koolraap door bloem-kaasmengsel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn - koolraap voorzichtig op bakplaat leggen - koolraap in midden van de oven ca. 20 minuten goudbruin en krokant bakken, tussentijds tweemaal keren * lekker bij beenham en aardappelpuree

Materialen

grote pan, bakplaat, snijplank, keukentang

Bronvermelding