Aardappel-groente pannetje (maaltijd soep)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 28-05-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 grote vastkokende aardappelen
  • 1/2 groene kool
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 500 gram rookworst of andere worst
  • 25 gram boter
  • 2 deciliter witte wijn
  • 2 liter kippenbouillon
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 2 el tijm

Bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken Snijd de kool en de uien fijn en de wortelen in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworst in plakken van 1 cm. Verhit de boter in de wok en voeg de aardappels en groente toe. Laat alles 5 min. stoven en doe er vervolgens de wijn en de kippenbouillon bij. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kruidnagels, het laurierblad en de tijm toe.Laat 15 min sudderen en doe er de rookworst of andere worst bij. Laat nog eens 10 min. sudderen en serveer vervolgens in diepe borden.

Materialen

wok 4 diepe borden

Bronvermelding