Loempia kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 vellen fillodeeg
  • 300 gr kipfilet (vleeswaren)
  • 0,5 Chinese kool
  • 200 gr taugé
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 pak frituurvet
  • olie voor vastplakken

Bereiden

KIPLOEMPIA's: - ontdooi het fillodeeg - pel de sjalot en snipper hem fijn - pel de knoflook en pers hem boven de sjalot uit - was de Chinese kool en snijd hem fijn - was de taugé en laat hem uitlekken - snijd de kipfilet in reepjes - was de peper en halveer hem; verwijder de zaadjes en snijd hem fijn - meng sjalot, knoflook, chinese kool, taugé, kip en rode peper - verhit het frituurvet tot er een witte damp vanaf komt (175 gr C) - leg 4 x 2 vellen fillodeeg op elkaar en verdeel het groente-kipmengsel erover - vouw ze als een envelop goed dicht en plak de randen vast met olie - frituur de kiploempia's met 2 tegelijk ca. 5 minuten in het frituurvet - laat ze uitlekken op keukenpapier * serveertip: lekker met sweetchilisaus en mihoen

Materialen

knoflookpers, frituurpan, keukenpapier

Bronvermelding