Menu
Loempia kip
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,
Laatst aangepast: 03-11-2005 | 11 keer bewaard
Ingrediënten
- 8 vellen fillodeeg
- 300 gr kipfilet (vleeswaren)
- 0,5 Chinese kool
- 200 gr taugé
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 pak frituurvet
- olie voor vastplakken
Bereiden
KIPLOEMPIA's:
- ontdooi het fillodeeg
- pel de sjalot en snipper hem fijn
- pel de knoflook en pers hem boven de sjalot uit
- was de Chinese kool en snijd hem fijn
- was de taugé en laat hem uitlekken
- snijd de kipfilet in reepjes
- was de peper en halveer hem; verwijder de zaadjes en snijd hem fijn
- meng sjalot, knoflook, chinese kool, taugé, kip en rode peper
- verhit het frituurvet tot er een witte damp vanaf komt (175 gr C)
- leg 4 x 2 vellen fillodeeg op elkaar en verdeel het groente-kipmengsel erover
- vouw ze als een envelop goed dicht en plak de randen vast met olie
- frituur de kiploempia's met 2 tegelijk ca. 5 minuten in het frituurvet
- laat ze uitlekken op keukenpapier
* serveertip: lekker met sweetchilisaus en mihoen
Materialen
knoflookpers, frituurpan, keukenpapier
Bronvermelding
Bron onbekend