Aardappel-tomatensoep met spek

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-05-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 grote vastkokende aardappels
  • 1 prei
  • 2 el olijfolie
  • 150 gram ontbijtspek in dunne plakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 4 eetlepels basilicum
  • peper en zout

Bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Snijd het wit van de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een wok. Voeg het fijngesneden ontbijtspek, de aardappelblokjes en de prei, en de fijngehakte knoflook toe . Bak het geheel 5 min. en voeg daarna de kippenbouillon en de tomaten toe. Kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat daarna nog 20 minuten sudderen.Mix de helft in de blender. Doe de mix terug in de wok en roer goed. Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg tot slot enkele blaadjes basilicum toe geef er een lekker stokbroodje bij.

Materialen

soeppan wok

Bronvermelding