Eigen recept van...

Avatar

Gestoomde vis met citroenboter

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3? el gezouten roomboter
  • peper
  • peterselie
  • 1 teen knoflook
  • citroenschil
  • rozemarijn
  • citroen
  • kabeljauw
  • peultjes
  • sugarsnaps
  • sperziebonen
  • krieltjes

Bereiden

Meng in een kom de gezouten roomboter met vers gemalen peper, fijngesneden peterselie, geperste knoflook en geraspte citroenschil. Leg wat takjes peterselie en rozemarijn met enkele plakjes citroen in de onderste stoominzet. Leg hierop de witte vis zoals kabeljauw of zeewolf, en maal hierover wat peper. Leg in de bovenste stoominzet (op bakpapier) verschillende soorten bonen zoals peultjes, sugarsnaps en sperziebonen. Doe in de bovenste stoominzet ook nog evt. krieltjes in de schil. Stoom alles gaar. Serveer de vis met een klontje citroenpeterselieboter.

Materialen

stoomoven/pan

Bronvermelding