Eigen recept van...

Avatar

Varkenshaas in hoisinsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2005 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr varkenshaas
  • 2 ? el hoisinsaus
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el honing
  • 100 gr peen julienne
  • 2 bosuitjes
  • sperziebonen
  • groene asperges
  • koriander
  • zout
  • peper

Bereiden

Marineer de plakjes varkenshaas in hoisinsaus met wat sinaasappelsap en honing. Meng ondertussen in een kom de peen julienne met stukken bosui, sperziebonen en groene asperges. Leg het vlees op enkele takjes koriander in de stoomoven/mand/pan en strooi de groetemix eroverheen. Stoom 10 minuten, of tot vlees en groenten gaar zijn. Laat ondertussen de marinade inkoken tot een lichtgebonden jus en giet dit later over het gerecht met nog wat verse koriander, zout en peper.

Materialen

stoomoven/pan pannetje

Bronvermelding