Aardappel-lasagne met zalm

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 35 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 23-08-2006 | 20 keer bewaard

Ingrediënten

  • 700 gr superbintjes
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 winterpeen
  • 150 gr gerookte zalmsnippers
  • 125 gr roomkaas met kruiden (bijv. Boursin)
  • 3,5 dl slagroom
  • 1,5 dl melk
  • 1 dl zonnebloemolie (+ olie voor invetten)
  • zout, peper uit de molen

Bereiden

- verwarm de oven voor op 190° C - borstel de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in plakken - schenk de helft van de zonnebloemolie op de bakplaats van de oven - was de courgette, aubergine en de winterpeen; snijd ze in lange plakken en leg de groenten en aardappel op de bakplaat; bestrooi ze met zout en peper - schenk de rest van de zonnebloemolie erover; laat de groenten en aardappelen in ca. 25 minuten zacht worden midden in de oven - vet de ovenschaal in - meng de melk met de slagroom en de roomkaas en schenk de helft ervan op de bodem van de ovenschaal - leg de helft van de aardappel-, courgette-, aubergine- en wortelplakken op elkaar en verdeel de zalmsnippers erover - dek het geheel af met de rest van de aardappel- en groenteplakken - verdeel de rest van het roommengsel erover - bestrooi de schotel rijkelijk met peper en laat hem midden in de oven in ca. 10 minuten warm worden

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding