Knapperige kippenvleugeltjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 40 minuten,

Laatst aangepast: 31-10-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stuks kippenvleugels
  • 2 zakjes Kruidenmix voor Kip (Verstegen zakjes a 5 gram)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 250 gr. Wrijf de vleugeltjes in met de kruidenmix, ook goed in de plooien. Daarna met een zeefje de bloem over de vleugeltjes strooien zodat alles bedekt is, ook in de plooien wrijven. Eventueel overtollige bloem afschudden. Leg de vleugeltjes op een ovenrek en bak ze in het midden van de oven in 40 minuten gaar en krokant. Er komt wel wat vet vrij dus zorg dat je dat ergens in op kunt vangen (bijv. bakplaat bekleed met aluminiumfolie eronder)

Materialen

ovenrek zeefje of fijnmazig vergiet

Bronvermelding