Aardappelstukken uit de oven

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 25 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 31-10-2005 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr kookaardappelen (CelaVita)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes dragon
  • 5 el olijfolie
  • zout, peper uit de molen

Bereiden

- verwarm de oven voor op 200 gr C; bekleed de bakplaat met bakpapier - pel de knoflook - snijd de aardappelen in grove stukken en leg ze op de bakplaat - pers de knoflook boven de olijfolie uit en besprenkel de aardappelstukken ermee; bestrooi ze met zout en versgemalen peper - bak de aardappelstukken midden in de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin - was de kruiden, pluk de blaadjes en hak ze grof - was de citroen en haal met de zesteur sliertjes van de schil - voeg de laatste 5 minuten de kruiden en citroensliertjs toe aan de aardappelen

Materialen

bakpapier, zesteur, knoflookpers

Bronvermelding