Provençaalse aardappeltaart

Hartige taarten, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 31-10-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 tl rozemarijnnaaldjes (vers of gedroogd)
  • (olijf)olie
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

VOORBEREIDEN - verwarm de oven voor op 200 °C - schil de aardappelen en rasp ze grof op een keukenrasp of in de keukenmachine - druk er met de hand het overtollige vocht uit en doe ze in een kom - snipper de uien en doe ze bij de aardappelen - pers er de knoflook bij - breek er het ei bij en meng met de fijngesneden of verkruimelde rozemarijn en wat zout en peper door elkaar BEREIDEN - vet een stenen of glazen quichevorm met een doorsnede van ca. 22 cm of een lage ronde ovenschaal goed in met olie - schep er het aardappelmengsel in en strijk de bovenkant glad - bedruppel met olie en zet de vorm circa 1 uur in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant gaar - bedruppel tussentijds een keer met olie - zet de taart in de vorm op tafel - deze aardappeltaart smaakt bij alle groenten en salades en is lekker bij kort gebakken vlees

Materialen

een stenen of glazen quichevorm doornsede 22 cm of een lage ronde ovenschaal; keukenmachine met raspfunctie of gewone handrasp; knoflookpers

Bronvermelding