Koffiekoeken met chocola en banketbakkersroom

Gebak, Hapje, 20 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-09-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 zak koopmans mix voor banketbakkersroom (400g)
  • 2 zakjes koopmans chocoladeglazuur

Bereiden

Laat de bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijdt de plakjes bladerdeeg in 4 vierkantjes. Leg de bladerdeeg in de oven en laat het in ca. 13 minuten gaar worden. Het worden een soort kussentjes, ze zijn klaar als ze net een kleurtje hebben. Maak de banketbakkersroom klaar. Als het bladerdeeg is afgekoeld, snij je het kussentje horizontaal doormidden zodat je een boven en onderkant hebt. Kook wat water om de chocoladeglazuur te smelten. Schep op alle onderkanten een lepel room en leg de bovenkant er weer op. Als de chocoladeglazuur gesmolten is, deze over de bovenkanten van de koeken schenken en op laten drogen. Ze zijn lekker makkelijk goed te houden in de koelkast en praktisch te vervoeren, een ideale traktatie dus.

Bronvermelding