Menu
Franse vleesschotel met spruitjes
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,
Laatst aangepast: 30-10-2005 | 6 keer bewaard
Ingrediënten
- 500 gr malse bieflappen
- 400 gr spruiten
- 8 sjalotjes
- 100 gr tarwebloem
- 1 el tomatenpuree
- 1 dl cognac
- 100 gr boter
- zout, peper
- 2 dl water
Bereiden
- maak de spruiten schoon en kook ze in weinig water met zout in ca. 10 minuten beetgaar
- pel de sjalotjes
- snijd de bieflappen in grove stukken
- strooi de bloem in een diep bord en wentel het vlees erdoor
- verhit de boter in een braadpan
- voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten
- bak hierin het vlees op een hoog vuur ca. 3 minuten
- blus af met de cognac
- voeg de sjalotjes toe aan het vlees en bak ze ca. 5 minuten mee
- breng op smaak met zout en peper
- schenk 2 dl water langs de wnad van de pan
- laat het vlees afgedekt in ca. 15 minuten gaar worden
- schep de spruiten erdoor
* lekker met aardappelpuree
Materialen
braadpan met deksel, diep bord
Bronvermelding
Bron onbekend