Franse vleesschotel met spruitjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 30-10-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr malse bieflappen
  • 400 gr spruiten
  • 8 sjalotjes
  • 100 gr tarwebloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl cognac
  • 100 gr boter
  • zout, peper
  • 2 dl water

Bereiden

- maak de spruiten schoon en kook ze in weinig water met zout in ca. 10 minuten beetgaar - pel de sjalotjes - snijd de bieflappen in grove stukken - strooi de bloem in een diep bord en wentel het vlees erdoor - verhit de boter in een braadpan - voeg de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten - bak hierin het vlees op een hoog vuur ca. 3 minuten - blus af met de cognac - voeg de sjalotjes toe aan het vlees en bak ze ca. 5 minuten mee - breng op smaak met zout en peper - schenk 2 dl water langs de wnad van de pan - laat het vlees afgedekt in ca. 15 minuten gaar worden - schep de spruiten erdoor * lekker met aardappelpuree

Materialen

braadpan met deksel, diep bord

Bronvermelding