'Broodpudding', van Leonard (met chocolade)

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-04-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g oud brood en .......

Bereiden

(voor ongeveer 12 stuks) 600 g oud brood 3 eieren 2 dl melk 120 g kristalsuiker 75 g rozijnen 120 g couverture chocolade boter om in te vetten. - Oven voorverwarmen op 200 graden. Brood ontkorsten en klein maken (eventueel m.b.v. keukenmachine). Eieren los roeren met de suiker en melk toevoegen. Alle ingrediënten (behalve de chocolade) mengen en het bekomen beslag in de ingevette bakvorm(en) doen. Gedurende 30 minuten bakken. - De broodpudding uit de vorm halen en laten afkoelen. Couverturechocolade smelten ( het beste kan dit au bain marie gebeuren) en met een bakkersmes over het gebak strijken.

Bronvermelding