Hartige kerrie croissant taart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-07-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blik danerol croissants
  • 3 hele kipfilets fijngesneden
  • 4 bolletjes gember op siroop fijngesneden
  • 1 blikje ananas op eigen sap
  • 2 zakjes Maggi kerrie saus culinaire
  • 1 potje creme fraiche
  • zout peper sambal
  • maizena

Bereiden

Ovenschaal invetten, boterlaag paneren. Croissant driehoekjes met smalle puntjes in het midden als ster op het paneermeel leggen, dus met de brede kant overlap je de ovenschaal. Oven voorverwarmen op 200 graden. Kipfilet bruin bakken. Gember fijnsnijden en erbij doen. Ananas laten uitlekken en toevoegen. Kerriesaus klaarmaken en erbij. Potje creme frache erbij. Zout peper en sambal naar smaak. Eventueel iets verdikken met maizena. Even laten pruttelen en in de croissantschaal doen. Met de brede kanten van de croissant driehoeken de vulling bedekken. Bestrooien met wat geraspte belegen kaas. Ongeveer 20 minuten in de oven. Even kijken of hij bol, bruin en klaar is.

Bronvermelding