Gehaktballetjes in tomatensaus

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 16-08-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 zakje Franse uiensoep (Honig)
  • 1 el paneermeel of beschuitkruim
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 dl water
  • 1 dl azijn
  • 2 dl tomatenketchup
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 2 el worcestershiresaus
  • 50 gram boter

Bereiden

Gehakt, uiensoep, paneermeel, ei en zout en peper door elkaar mengen. Balletjes (iets kleiner dan pingpongbal) van maken. Ui snipperen. Ketchup, water, azijn, suiker, chili, worcestershiresaus, zout en peper naar smaak met gesnipperde ui door elkaar roeren. Balletjes 5 minuten in boter braden. Saus toevoegen. Vuur lager zetten. Met deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar stoven.

Materialen

diepe braadpan met deksel

Bronvermelding