Varkenshaasjes met geitenkaassaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 16-08-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram zachte geitenkaas (niet te mild)
  • 600 gram varkenshaas
  • 1 prei
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram boter
  • 1,5 tlp allesbinder
  • 1 doosje champignonmix (cantharel/grotchampignons)

Bereiden

Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen. Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje of borsteltje en snijd ze in stukjes. Maak met een vork het geitenkaasje klein in een kom en roer er daarna de slagroom en allesbinder door. Snij de varkenshaasjes in niet al te dunne plakken (ca. 5 cm) en druk ze een beetje plat. Verhit de boter in een koekenpan en schroei de varkenshaasjes aan beide kanten dicht. Zet het vuur lager en bestrooi het vlees met peper en zout. Bak het vlees in ca 10 minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en hou de stukken in aluminiumfolie warm. Giet het kaasmengsel in de pan en roer het glad. Voeg daarna de prei en champignons toe en laat het ca. 5 minuten pruttelen. Af en toe roeren tot prei en champignons wat zachter zijn geworden.

Bronvermelding