Clafoutis Light

Anders, Nagerecht, 4 personen, Frans.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 12-11-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 680 gram ontpitte kersen (Euroshopper)
  • 40 gram bloem
  • 1 ei
  • 40 gram Candarel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml Blue Band Finesse

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden. Schaaltjes invetten. Kersen uit laten lekken in vergiet en over de schaaltjes verdelen. In een kom de Finesse, bloem suiker ei en vanillesuiker met een mixer een paar minuten kloppen. Beslag over de kersen verdelen. In de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin bakken. Even wat af laten koelen en bovenop nog wat Candarel strooien. Lauw serveren.

Materialen

4 wijde ovenvaste schaaltjes, mixer

Bronvermelding