Soep van zongedroogde tomaten met tapenade

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Indiaas.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • wortelen

Bereiden

110 gr wortelen, in plakken 100 gr bleekselderij, in plakken 150 gr uien, in plakken 25 gr boter 4 theel olijolie 1 l groente bouillon 60 gr bleom 150 gr tomatenpuree 40 gr zongedroogde tomaten (10 min. zachtjes in water gekookt tot ze zacht zijn) snufje witte peper en piment 1 theel zout 1 laurierblad 10 ml ciderazijn 40 gr suiker 25 basilicumblaadjes 150 ml slagroom 100 gr tapenade Bak wortels, bleekselderij en uien in boter en olijfolie op matig vuur tot ze zacht zijn. Verwarm de groentebouillon in een afzonderlijke pan. Voeg bloem en tomatenpuree aan de groenten toe en schep alles goed om. Temper het vuur, voeg geleidelijk de groentebouillon toe en roer tot de soep glad is. Voeg zongedroogde tomaten, peper, zout, piment, laurierblad, azijn en suiker toe en kook 15 minuten zachtjes. Voeg de basilicumblaadjes toe en pureer glad. Roer de slagroom erdoor. Serveer in soepborden. Garneer met een olijventapenade en geef er stokbrood bij.

Bronvermelding