'Gehaktbrood met mozzarella', van Wasila

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 27-09-2019 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt en ......

Bereiden

600 g rundergehakt 1 grote aardappel 1 ei 1 beschuit 4 eetl zongedroogde tomaten 1 ui 2 eetl gehakte peterselie 2 eetl gehakte basilicum 1 zakje mozzarellabolletjes peper en zout mespunt paprikapoeder boter om in te vetten - Verwarm de oven op 180 graden C. Snipper de ui. Schil en rasp de aardappel. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Meng het gehakt met de uit aardappelrasp, ei, tomatenreepjes, peterselie, basilicum, zout, peper en paprikapoeder. Verkruimel de beschuit boven het gehaktmengsel en meng goed. Meng de mozzarellabolletjes erdoor. - Vet een cakeblik (ca 20 cm) in met de boter. Druk het gehaktmengsel in de cakevorm. Zorg dat de mozzarellabolletjes niet aan de oppervlakte komen. - Bak het gehaktbrood, afgedekt met aluminiumfolie, in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar. Verwijder het folie de laatste 20 minuten. Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer direct. Lekker met gemengde groente en frietjes. - Je kan de mozzarella ook vervangen door gekookte eieren. Vul de vorm voor de helft met gehakt maak holletjes en plaats daar de gekookte eieren, en daarna het restant van het gehaktmengsel er weer op. Leg het in de oven en zodra het klaar is kun je er lekkere tomatensaus over gieten.

Bronvermelding