Aardappel-spinaziesoufflé

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 27-10-2005 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gr bloemige aardappelen
  • 1 kilo verse spinazie
  • 4 eieren
  • 125 ml volle melk
  • 3 el boter (+ voor invetten)
  • 2 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

- verwarm de oven voor op 190 gr C - schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ca. 15 minuten gaar - was intussen de spinazie grondig - verhit een pan met dikke bodem en stoof hierin de spinazie droog in ca. 5 minuten - hak de spinazie fijn en laat hem goed uitlekken en afkoelen - pureer de nog warme aardappelen - smelt 2 el boter in een sauspan en voeg de bloem toe; roer zorgvuldig zodat er geen klontjes ontstaan - voeg de melk beetje bij beetje toe en klop tot een gladde saus; breng op smaak met zout en peper; haal de pan van het vuur - splits de eieren; klop de eiwitten in een vetvrije kom zeer stijf met een beetje zout - voeg de eidooers toe aan de saus en roer ze voorzichtig erdoor - roer de helft van de saus door de spinazie en de andere helft door de aardappelpuree - verdeel de eiwitten over de twee mengsels en spatel ze met een garde erdoor - vet de ovenschaal in - schep het aardappelmengsel en daarop het spinaziemengsel in de ovenschaal - laat de soufflé midden in de oven in ca. 20 minuten gaar worden * lekker met biefstuk

Materialen

hoge ovenschaal (soufflé) inhoud ca. 1,5 l, vetvrije kom, vergiet, garde, pureestamper, sauspan, pan met dikke bodem

Bronvermelding