Menu
Appelcrumble
Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 35 minuten,
Laatst aangepast: 11-06-2010 | 0 keer bewaard
Ingrediënten
- 3 grote zure appels, geschild en in blokjes (ca. 500 gram)
- 100 gram bloem
- 50 gram rietsuiker (of kristalsuiker)
- 30 gram gehakte blanke hazelnoten
- 4 tl kaneel (= 2x2 tl)
- 50 gram boter
- 1 el citroensap (afhankelijk van zuurte de appels)
Bereiden
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Ovenschaal invetten.
Appelblokjes mengen met citroen en 2 theelepels kaneel (voor de zoetekauw evt. wat extra suiker door de appelblokjes scheppen). In de ovenschaal doen.
Bloem, suiker, gehakte hazelnoot met de andere 2 theellepels kaneel mengen. gesmolten boter er in een straaltje bij doen en mengsel tussen de vingers verkruimelen tot een deeg. Over de appelblokjes verdelen.
25-35 minuten in de oven, op het laatst evt. even bovenin.
Materialen
Ovenschaal.
Bronvermelding
Bron onbekend.