Appelcrumble

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 11-06-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 grote zure appels, geschild en in blokjes (ca. 500 gram)
  • 100 gram bloem
  • 50 gram rietsuiker (of kristalsuiker)
  • 30 gram gehakte blanke hazelnoten
  • 4 tl kaneel (= 2x2 tl)
  • 50 gram boter
  • 1 el citroensap (afhankelijk van zuurte de appels)

Bereiden

Oven voorverwarmen op 220 graden. Ovenschaal invetten. Appelblokjes mengen met citroen en 2 theelepels kaneel (voor de zoetekauw evt. wat extra suiker door de appelblokjes scheppen). In de ovenschaal doen. Bloem, suiker, gehakte hazelnoot met de andere 2 theellepels kaneel mengen. gesmolten boter er in een straaltje bij doen en mengsel tussen de vingers verkruimelen tot een deeg. Over de appelblokjes verdelen. 25-35 minuten in de oven, op het laatst evt. even bovenin.

Materialen

Ovenschaal.

Bronvermelding