Menu
Oosterse groenten en noodles uit de wok
Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- tauge
Bereiden
taugé
prei
witte kool
ui
tomaat
paprika
rode peper
1 knoflookteen
1-2 eetlepels honing
2-3 eetlepels sojasaus
300 gr noodles
Verhit wat olie in een wok en roerbak daar kort wat groenten in. Denk hierbij aan zo'n 400 gram van een combinatie van bijvoorbeeld taugé, prei, witte kool, ui , tomaat, paprika, etc. In principe worde de mogelijkheden allen door je eigen fantasie begrensd. Bak ook een fijngesneden rode peper en een uitgeknepen knoflookteen.
Voeg nu een of twee eetlepels honing toe aan de groenten. Volg dit met nog eens twee of drie eetlepels sojasaus. Dit om het geheel te laten winnen aan smaak. Roerbak de groenten nog even een paar minuutjes.
Kook 300 gram noodles in een pan met water volgens de aanwijzingen op het pak. Meestal hoeft dit maar heel kort. Giet daarna de noodles af. Nu kun je ze nog even in de wok met de groenten mee bakken of gelijk serveren. In het tweede geval schep je de groenten daarna over de noodles heen.
Bronvermelding
Bron onbekend